söndag 17 maj 2009

Coleslaw

I dag har jag gjort Coleslaw till morgondagens lunchlåda. Coleslaw är ett perfekt tillbehör till kött, fisk eller kyckling när du tröttnat på din vanliga sallad/gurka/tomat blandning. Till 2-4 portioner (beroende på om man har pasta/ris/potatis eller inte) coleslaw behöver du:

  • Ca 3 dl fint strimlad vitkål
  • 1 stor morot
  • 2 dl turkisk yoghurt eller lätt creme fraiche
  • 1 msk majonäs
  • 1-2 klyftor vitlök
  • Salt och peppar
Börja med att strimla vitkålen och riva moroten grovt. Hacka vitlöken mycket fint eller pressa i vitlökspress. Blanda vitkål, morot, majonäs, creme fraiche och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Detta är ett grundrecept som givetvis kan varieras efter smak. Jag vill till exempel inte ha för mycket majonäs i då jag tycker att det tar över för mycket, men gillar man majonäs kan man ersätta en del av den turkiska yoghurten för att få mer majonässmak. Ett annat tips är att ta lite mindre vitkål och i stället blanda i gul lök eller purjolök. En coleslaw är perfekt att göra kvällen innan då den blir godare och saftigare av att stå i kylen.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar